Om Latvia gruppens sommerleir 2011

Som de  fleste kjenner til skal vi arrangere  vår årvisse sommerleir for barna fra barnehjemmet ”Skangali ” her i Norge. Siden vi startet opp med dette i 1998 har vi vært i Litauen, Estland”, Latvia

og i 2006 i Norge. Leiren i år holdes  på Voksen  skole ,Oslo.   Her er det kommet en ny idrettshall, som vi disponerer.  Slik det nå ser ut, vil det bli 20 barn og 5 ledere.

De tar fergen fra Riga til Stocholm  om kvelden den 3 juli. Dagen etter kjører de til Oslo etter E18.

De disponerer en buss og en 9-seter.  Selv kommer jeg til å møte dem i nærheten av grensen.  Etter planen vil de være på skolen ved 18.00 tiden.  Da vil de få servert middag.  Vi har kjøpt inn rimelige soveposer og oppblåsbare madrasser.  Bjørnhild er kjøkkensjef. En lokal dame, Marina vil hjelpe til i den siste uken.   Andre frivillige er velkomne!

Av programmet som er satt opp for leiren kan nevnes:

– Omvisning i Oslo

– Besøk på museene  på Bygdøy

– Holmenkollbakken

– Teknisk museum

– Tusenfryd

– Sølvgruvene på Kongsberg

– Badeturer

– Fjelltur med en eller to overnatninger

– Tur til hytte på Krokskogen

– Oskarsborg

– Macdonald eller noe lignende.

– Sportsaktiviteter ute og inne.

Vi må naturligvis ta hensyn til været når vi skal ut. Det å dra til fjells eller til skogs med en flokk unger i regnvær er ikke noe særlig.

På Krokskogen bruker vi Vestre Aker-hytta.

På Veneli i Flå  har vi søkt å få leie en storhytte  som tilhører Røde Kors. Selv eier jeg en hytte like ved, så det skulle bli nok sengeplasser. Stedet er et godt utgangspunkt for dagsturer f. eks. til Hemsedal.

Vi trenger, vis noen vil bidra:

Frossent kjøtt, pølser, kaffe,  te, pålegg av alle slag (gulost er meget populært), saft, brus, bakervarer,

Etc.  Men penger er viktigst. Barna må jo få litt lommepenger, og denne gang har vi ikke fått noen gratisbilletter tross hard jobbing.  Vi må også betale en ungdom litt for å sitte nattevakt, det er pålagt av brannvesenet..

Vi vil rette en foreløpig  takk til Bjørnhild. Paul Hovda og Prioratet for økonomiske bidrag.  Uten hjelp derfra  hadde det ikke blitt noen sommerleir.

Antall deltagere kan ennå  forandre seg. På fredag kom  det en ny 5-åring. Men vi har fremdeles to plasser på båten i reserve, så vi er godt forberedt.

Håper at mange får tid til å stikke innom på besøk. Men om morgen den 17 juli er det slutt. Da starter de på  turen tilbake til Stocholm og fergen.

Vennlig hilsen

Ridderbroder Frank Aubert